13.1.13

Van Roos voor Hanna!

We hebben het geluk om in onze straat héél wat leuke kinderen te hebben, die goed met elkaar kunnen opschieten. Ze organiseren soms een voetbal wedstrijdje in het parkske of high land games enz...
Het "parkske" is DE place to be voor de kinderen van de straat.
Maar 1 gezin heeft helaas beslist om te verhuizen. Ze willen liever groener wonen en dat kan ik wel begrijpen. Maar helaas is dat niet zo leuk voor de hechte band tussen de vriendinnen Hanna en Roos. En voor de bende van het parkske is dat ook niet tof, want het zijn zomaar 3 kinderen minder. 

Zo een vertrek kunnen we niet zomaar laten voorbij gaan. We gaan een klein afscheidsfeestje geven in het "parkske". Met hapjes en drankjes en een aandenken aan de bende van het parkske. 

Voor Hanna hebben we al iets gemaakt. Alé, vooral Roos haar beste vriendin heeft het meeste gedaan. 
Ze is gisteren naar ons gekomen om een patroontje van een handtasje te kiezen, 2 stofkes en dan aan het werk. Ze wist heel goed wat ze wou en koos echt wel 2 héél mooie stofkes uit. 

Ze heeft het patroontje zelf uitgeknipt.

En de twee zakken aan elkaar genaaid, zelfs de neepkes stikte ze alsof ze nooit iets anders heeft gedaan. Het ging echt super vlot. Een natuurtalent ;-)
De speldjes zwierde ze al naaiend uit het stof, in 1 ruk naaide ze de stukken aan elkaar. 
Terwijl ik altijd voor elk naaldje stop en het er onzeker uit trek. Nee, nee die Roos doet dat super vlot en héél gelijkmatig. Ik denk dat ze snel haar eigen handtasje zal maken.Helaas moest ze al naar huis voor dat het tasje af was. Ik heb de 2 zakken in elkaar genaaid en de hengsels er tussen gezet. Nog een knoopje aangenaaid en KLAAR!!!

Echt een super mooi resultaat. Roos, dat heb je goed gedaan. Super mooie stofkes gekozen. En héél goed genaaid en dat voor de eerste keer, dat kunnen er niet veel zeggen. Wanneer doen we dat nog eens???


Dat knoopke is toch zo schattig. Ook gekozen door Roos. 

Ik hoop dat Hanna er blij mee gaat zijn, maar ik ben zeker van wel. 
Hanna, veel geluk en plezier in jullie nieuwe huis. We gaan jullie zeker missen. Een super tof gezin die wij nu moeten missen. Hopelijk komen ze nog eens een bezoekje brengen aan het "parkske" 


stof olifantjes: kokka chien vert, Brussel
Stof paddestoeltjes: stoffen eclips Berchem.

5 opmerkingen:

 1. heel mooi! Welk patroontje is dat? Mijn dochter krijgt binnenkort een naaimachine voor haar verjaardag. Zou een leuk projectje zijn om samen te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is de Phoebe bag. Het is een gratis patroontje en zeker en vast een leuk projectje om samen met de dochter te doen. Veel plezier.

   Verwijderen
 2. Moet echt wel zalig zijn voor de klein mannen om zo'n hechte groep te vormen. Jammer dat er een paar verhuizen... Roos heeft dat echt super gedaan!! Voor jou is het zeker ook een leuke ervaring geweest

  BeantwoordenVerwijderen