24.11.12

Alma.

Een tijdje geleden kocht ik een patroontje van sewaholic
De Alma Blouse. 

 
























Best een gemakkelijk patroon en het zit ook goed, MAAR...
Mijn eerste versie vond manlief een beetje clownachtig. 
Daar ging mijn zelfvertrouwen en enthousiasme en de alma kreeg een plaatske in de kast en daar hangt hij nog steeds. (Ik twijfelde ook wel zelf over het stofke hoor)

clown versie




Ik had nog een leuk stofke liggen van vermiljoen en ik dacht, yep dat is de oplossing, een alma blouske in dat stofke. 
Het in elkaar steken ging nu ook al wat sneller en ik vond hem heel leuk, maar...
Nu was het volgens manlief te bomma achtig, zucht..........

Dit keer verdween het niet in de kast, nee, nee ik doe het aan. En telkens veel positieve reacties. YES!!!! Ik zal dan toch maar meer op mijn buikgevoel af gaan in plaats van...




23.11.12

Kronen voor juf Els!

Een vriendin van mij geeft les in het eerste leerjaar. Eigenlijk kunt ge u geen beter juf voorstellen voor het eerste leerjaar. Echt waar, het is een goeike, die juf Els. 
Mijn nichtje heeft dan ook het geluk om dit jaar van haar les te krijgen. Alleen vind mijn nichtje het een beetje raar, dat haar tante een vriendin is van HAAR juf. Ze snapt er helemaal niks van. 
Maar...

Juf Els gaat ook vaak mee naar creamarktjes in de C-mine en hoort mij dan vaak zeggen: "ja, maar Els, dat maak ik wel zelf." Zo kwamen we ook kronen tegen en zakdoekhoezen. Ideaal voor in de klas natuurlijk. En ik in al mijn enthousiasme, ik zal dat wel voor u maken. 
En belofte maakt schuld. Het schooljaar is wel al even bezig, enne... er werden nog geen kronen gemaakt. Er werd al eens een subtiele hint gegeven in mijn richting en een ballonneke opgestoken.
Alé, ik heb dan nog eens wat tijd gevonden. De 2 kronen zijn geboren en een omkeerbare zakdoeken(doos)hoes. Net op tijd voor de winter snottebellen.




De omkeerbare meisjes kroon. Met een velcro strip. De cijfers hebben ook een velcro strip zodat er altijd de juiste leeftijd kan tegen gehangen worden. 




 De omkeerbare jongens kroon.


Veel plezier ermee juf Els! Verjaardag' s liedjes zingen is wel voor u ;-)

19.11.12

Voor een jarige collega!

Gisteren had ik nog eens tijd gevonden om me eens uit te leven achter mijn naaimachientje. 
En het deed deugd. 
YES!

Eén van de dingen die ik heb gemaakt is een eenvoudig ritstasje en 2 handwarmerkes gevuld met rijst. Even in de microgolfoven met die handwarmerkes en daar zijn de zalig warme handjes. 
En omdat een collega van mij afgelopen week jarig was, vond ik dat zij ze wel mocht krijgen. 

 En kijk eens goed.............. ik heb een labelke! ;-))