30.11.11

Kraamcadeautje voor kleine Stan

Er is weer een neefje geboren. Het kersverse zoontje van mijn nicht. Omdat ik nog snel een kraamcadeautje wou maken heb ik de overbekende spuuglappen gemaakt en een daarbij horende hobo sack. Allemaal snel klaar dus dat viel mee. Had wel weer wat last met de rondingen, alé om ze goed te krijgen tijdens het strijken eigenlijk, had het allemaal ingeknipt maar na het keren en strijken, zucht, slechte rondingen dus, maar ik leer het (hopelijk) ooit nog. Blijven oefenen... Maar ach. Zo kan je nog zien dat het zelf gemaakt is. Troost ik me zelf dan maar. ;-)



























En deze lappen liggen klaar voor het volgende project. En dit zou woensdag toch wel klaar moeten zijn.




20.11.11

Diertjes haken

Niets zo gezellig dan tijdens koude dagen onder een dekentje in de zetel diertjes haken. 
Vorig jaar had ik een leuk boekje gekocht om diertjes zelf te haken. En heb er mij dus vorige winter mee bezig gehouden. Tijdens het oprommelen kwam ik zowel het boekje als de beestjes terug tegen. En is de zin om te haken ook weer terug.


 

19.11.11

Een handtas voor de tante.

Een tante van mij is bijna jarig en gaf al eens een stille hint aan mijn mama (die ook al rond loopt met een handtas/zak die van onder mijn naaimachine komt) of ik eens een handtas voor haar (de tante) wou maken. 
Natuurlijk wil ik dat. Elke reden is goed om achter mijn naaimachine te kruipen. 
Ik had een gemakkelijk patroontje gevonden, namelijk deze.
Ondertussen is hij af en ga ik hem richting Nederland sturen met de post. Hopelijk is ze blij met haar postpakket. 



De binnenkant met vakjes voor pennen, gsm enz.

18.11.11

Ienemiene rokje 2 en 3

Een vriendin van vroeger, die ik gelukkig via facebook heb terug gevonden. 
Awel, die vriendin maakt ongelooflijk mooie juweeltjes in glas. Het is dan ook héél jammer dat ze nog geen blog heeft anders zou ik nu zeker reclame voor haar maken. 
Wel om deze juweeltjes draait het nu eigenlijk. Het zijn zo van die hebbedingen en daarom had ik mijn stoute schoenen aangetrokken en een voorstel gedaan. Zij heeft namelijk twee schattige dochtertjes waarvoor ik wel eens zo een ienemiene rokje wou maken in ruil voor oorbelletjes van haar. En jiepiee, Ilse zag het zitten. We gaan ruilen. Super gewoon. 
Dus heb ik me achter de naaimachine gezet en twee rokjes gemaakt. Nu heeft die Ilse ook nog een zoontje en daar zou ik toch ook nog graag iets voor maken. Maar weet nog niet goed wat ik moet maken. Moet er nog even over nadenken. 
Voor de rokjes had ik het mijn eigen wel moeilijk gemaakt want ik wou de voering aan de rok vastmaken om zo onderaan de rok een boord te krijgen in de kleur van de voering. Amai heb ik daar op gesukkeld. Ik heb meer los gedaan dan iets anders. Maar uiteindelijk is het dan toch gelukt. Aan de plooitjes staat het dan wel iets dikker. Voila de ruilhandel kan beginnen. Hopelijk vinden de meisjes het leuk!!!! SPANNEND!


Voor Frauke

Voor Esther

Met 1 of 2 bloemen????

10.11.11

Het iene miene rokje.

Iene Miene was zo lief om voor ons een handleiding te maken van een o, zo leuk rokje. En de handleiding is echt super, ik kon dan ook niet langer wachten om er aan te beginnen. Het had een hoog, ik wil er NU aan beginnen, gehalte.
Gelukkig heb ik een nichtje die ik er (hopelijk) blij mee kan maken. Want zoonlief wou het, zelfs niet eventjes, passen, flauw he ;-)

Ik had nog een dikkere tricot liggen waar ik juist zo een rokje uit zou krijgen. Dus ideaal om het eens te proberen. Gelukkig moet er een bloem boven de rimpeltjes komen want een dikke tricot en rimpelen, en dan nog mooi naaien, hm, dat ging niet echt samen. Het was eigenlijk véél te dik op die plaats. Dus die bloem was de perfecte camouflage en mijn tornmesje kon blijven liggen waar ie lag. De tricot valt wel mooi, maar ik denk toch dat een kantoentje beter is. Dus dat moeten we dan maar eens snel gaan proberen. Het is niet voor niets een lang weekend, ... toch???
Maar eerst laat ik mijn eerste iene miene rokje al eens zien.





8.11.11

Pimp eens een caviaflat!

Tja tis eens wat anders dan rokskes en zakskes en.....
We doen eens iets voor de lieve beestjes van ons. 
In een hangmat luieren vinden ze o, zo leuk. Als ze klein zijn gebruiken ze het als trampoline, de gekste sprongen worden er in gemaakt, maar die van de winkel zijn zo saai. En zo veel stof kruipt daar ook niet in dus ideaal als restjes projectje. Wil dat toch lukken dat ik nog een ikea stofke had liggen en een bijpassend bieslint. Al doe ik dat niet zo graag zo een lint aan stikken. Maar voor de beestjes alles he.
En voila de hangmat is klaar. En langs twee kanten te gebruiken. Ook cavia's houden van wat afwisseling en kleur in hun leven ;-)
























Er is ook een cavia die niets liever doet dan op de huisjes te gaan liggen in plaats van in de huisjes. Maar dat is zo hard en ongezellig dus heb ik maar een mandje gemaakt voor op het huisje. Met een elastiek onderaan zodat het niet van het dak af valt. Eigenlijk is dat mandje niet zo goed gelukt, ik moet eens héél hard nadenken over een goed patroontje. Want zo een vierkanten mand is toch niet zo makkelijk (of ik heb niet zo goed door hoe dat moet). Zeker als de opstaande rand gevuld moet worden. In ieder geval blijft het mooi op het dak liggen en de cavia's vinden het echt gezellig. Het zijn dan ook echt gezellige beestjes. 

Vanaf dat de hangmat en het mandje in de flat worden gehangen/gezet, begint de inspectieronde. En in een mum van tijd liggen ze er in. Zo dankbare beestjes;-)



De eerste controle ronde door de twee dikke vriendinnen.

Louiske is al aan het genieten.

Met z'n allen op het lounge verdiep ;-)



7.11.11

hangt de bloemetjes buiten!

Allemaal op een rijtje.

De kleintjes kunnen perfect als knoopjes gebruikt worden.

Voor deze komt er een ienemiene rokje.

En deze maken me gewoon blij. 






















































 



En nu ga ik terug naar mijn zakdoekjes in de zetel. Heb een hoofd vol snot en moet een beetje rusten. Heb al spijt dat ik nog geen leuke hoes voor mijn papierenzakdoekjesdoos heb gemaakt. Zo ziek zijn geeft ook wel wat inspiratie ;-)